19 januari 2022

Kippendijfilet bereiden!

De eerste stap om te leren hoe je kipdrumsticks bakt, is weten welk product je gebruikt. Kippendij komt beschermd met vel en botten. Dit maakt het proces moeilijk, maar geeft je gebakken kip ook een extra smaak. Je kan ook kiezen voor kippendijfilet, hier is het bot en het vel al weggehaald, dit kan het proces makkelijker maken.

Ingrediënten:

10-15 stukken kippenpoten, afhankelijk van de grootte

1 kopje bloem voor alle doeleinden

2 eetlepels zout

1 theelepel zwarte peper

scheutje cayennepeper (facultatief)

Werkwijze: Het eerste wat je wilt doen is je kip afspoelen onder koud water om eventueel overtollig bloed dat op het vlees aanwezig kan zijn te verwijderen. Droog ze vervolgens goed af met keukenpapier en dep ze aan beide kanten droog. Meng in een ondiepe schaal de bloem, het zout, de zwarte peper en de cayennepeper. Leg de kip in het mengsel en zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is.

Nu is het tijd om de kip te bakken! Verhit olie (bij voorkeur pinda- of plantaardige olie) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe er zoveel kip in dat de stukken elkaar niet raken. Bak 3-4 minuten per kant tot de kip goudbruin en gaar is. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer heet!

Je kan er voor kiezen om zure room naast de kip te serveren met wat extra kruiden zoals basilicum of tijm. Dit geeft een extra byte aan de kip, vooral als je de kip met hete kruiden hebt gemarineerd. Verder zijn frietjes als side ook erg lekker bij de kip!

Wat je ook kiest, lekker wordt het sowieso!

Klik hier om kippendijfilet van goeie kwaliteit te kopen.

Close Up Foto Van Gebakken Kip