19 januari 2022
bbq vlees recepten

Welk vlees is het lekkerste op de bbq?

Veel mensen zijn dol op bbq vlees. Je kunt er best wel een groot feest van maken als je de beste bbq vlees recepten heb. Met de juiste marinade, sauzen en side dishes heb je al een hele combo. In deze blog deel ik een paar van de lekkerste vlees recepten die je sowieso moet uitproberen. Lees maar snel verder voor de heerlijke bbq vlees recepten.

Karbonade

Ik ben een karbonade liefhebber. Vooral als ze worden ingelegd in dikke marinade om later gegrild te worden. De karbonade wordt gemarineerd met wat zoete ketjap saus, fijngemalen gember en steranijs, suiker, olie, sojasaus, knoflook-en uienpoeder. Na een uur het in de marinade te hebben gelaten kun je de karbonade op de al hete BBQ plaatsen. Keer het telkens om de 3-4 minuten. Tijdens het keren kun je kanten insmeren met wat BBQ saus. Dit doe je met een kwastje. Nadat de karbonade al gaar is kun je het direct zo heet opdienen.

bbq vlees recepten

Biefstuk

Steak is een all time favoriete. Of je het nou rare, medium of well done wilt hebben ligt geheel aan jou. Hoe marineer je steak? Hiervoor heb je olijfolie , een beetje lemmetje sap, suiker, fijngemalen knoflook en gember, basil, soja saus en witte peper nodig. Daarna laat je het voor 8 uren staan. Daarna leg je de steak ook op de BBQ en tijdens het keren kun je ook natuurlijk de BBQ saus toevoegen voor een sappige smaak.

Kalkoen

Deze kalkoen marineren we met met honing. Je mengt de honing met wat zwarte peper, knoflook-en uienpoeder, zonnebloem olie en 3 eetlepels mosterd. De stukken kalkoen leg je in deze mengsel en laat het voor 7-8 uren intrekken. Om het beter te laten intrekken kun je het vlees op verschillende plekken met een mes prikken. Na de 7-8 uren kun je het op de BBQ doen en telkens keren totdat ze gaar worden. En eventueel kun je de BBQ saus ook gebruiken om ze in te smeren. Voor een lekker gerookte kalkoen kun je wat water op de kolen sprenkelen, zodat er meer rook ontstaat.